Minuman protein shake perlu sebelum ke selepas senaman?

Before or after? Benda yang agak mengelirukan dan semestinya menggusarkan bila memikirkan yang mana yang terbaik untuk maksimumkan potensi workout kita. Kalau dulu biasa kita dengar mesti minum selepas workout kan? Sebenarnya nak minum sebelum dan selepas, dua-dua molek. Cuma menurut kajian paling up-to-date, minuman protein shake yang diambil sebelum workout didapati memberikan banyak manfaat […]

Continue Reading

Asyik nak mengunyah je? Baca sini apa sebabnya

Saya suka makan. Itu fakta. Walaupun saya dah lama menukar cara makan (khususnya mindset, when it comes to food; tumpukan pada kandungan nutrien, bukan pada rasanya), hobi saya untuk makan memang tak berubah pun. Dulu saya mungkin akan mengambil makanan kegemaran (of course lah tak berapa sihat.ahaks) dengan begitu banyak sekali sampai boleh mengah perut, […]

Continue Reading