DHA Untuk Kurus?

Selain protein shake dan susu yang paling digemari orang dalam mem-fit-kan badan, minyak ikan juga adalah salah satu makanan tambahan yang sangat membantu untuk kita kurus (buang lemak tu maksudnya) di samping untuk membina badan supaya solid molid gitu. Tak seperti supplemen bina badan/kesihatan yang lain, minyak ikan tidak berfungsi sebagai stimulant (yang boleh buat […]

Continue Reading

Feng Shui cara Islam?

Erk.. Boleh ke kaitkan feng shui, lepas tu nak sesuaikan dengan Islam pulak.? Banyak sumber yang saya baca (local dan luar) hampir semua kata haram, jatuh syirik dan berdosa besar. Rileks.. Kita tak agungkan feng shui sampai apa yang dilarang dalam agama kita main langgar je ye. Malah, apa yang feng shui gariskan dalam rules […]

Continue Reading

Kalau anda nak ke MAHA, sebaiknya sedia cam nak pergi camping

Lepas beberapa tahun tak berkesempatan ke event pertanian yang terbesar negara, finally boleh pergi. Excited sungguh! Maka selesai solat subuh kemudian dhuha (mudah-mudahan supaya perjalanan lancar), kami packing makanan dan minuman untuk buat bekal seperti roti gandum telur, protein shake, susu Naz, dan awal pagi kami dah gerak untuk dapatkan spot parking yang terbaik, kami sampai […]

Continue Reading

Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting? This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups. Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, […]

Continue Reading