Ebook Gastrik: Tips, Langkah, dan Panduan

Untuk yang klik ke page ini, pastinya korang mahukan penyelesaian yang terbaik dan kekal untuk masalah gastrik korang? Jika ya, baca sehingga habis ya.

Panduan yang Shai maksudkan adalah satu bentuk ebook yang mengandungi solusi menyeluruh dalam menyelesaikan masalah gastrik yang sekian lama korang alami.

Ia adalah hasil daripada beratus-ratus whatsapp, pm, pertanyaan (malah siap call Shai menangis2 dalam kesakitan) daripada pembaca yang meminta Shai panduan dan cara terbaik untuk sembuhkan gastrik ini

Untuk itu, Shai harap:

Segala info, kajian, dan pengalaman samada melalui konsultasi dan pengalaman Shai sendiri terkena gastrik ni akan membantu korang mengurangkan, dan inshaa Allah menghilangkan terus sakit gastrik yang korang alami.

Panduan ini dirangka, khusus agar korang tak alami masalah sesakit seperti ini lagi

Tujuan Panduan Untuk Gastrik Ini Dihasilkan Untuk Korang

Sedikit sebanyak, kerana pengalaman sendiri juga. Kelemahan Shai, suka sangat makan yang pedas (belum kira lagi masa muda makan fast food, kurang air masak dll) sehingga mendapat dengan gastrik buat pertama kali. N serius, sakit giler.

Masa tu Shai bergantung dekat gaviscon tu ja. Pun tak jadi jugak sebab gastrik datang balik.

Apatah lagi dalam waktu terdekat macamana tu juga Shai lihat sendiri bagaimana ayah alami sakit gastrik bertahun-tahun sampai ada bocor sedikit dekat usus (bayangkan gastrik daripada perut, boleh bocor dekat tempat lain). duit berpuluh ribu banyak habis untuk belanja hospital (masuk wad, operate, follow up) selain kena pantang makan secara total, iaitu tak boleh dah nak merasa kalau mengidam sangat.

Yelah, isu dengan gastrik ni, sekali dia datang, dia akan datang lagi. Acano?

Belum kira lagi lah, ahli keluarga makan meriah kena sorok sedikit demi menjaga hati yang alami gastrik. Nak keluar makan pun kena sediakan bekal makanan sendiri, apalagi tetiba gastrik makin teruk melarat sampai seminggu. Nak pergi kerja macam mana?

Gastrik datang pun bukan dia minta izin pun kita nak bagi kita sakit ke tak.

Jadi, kalau itu berlaku pada ayah yang dah sakit teruk, tak mustahil kita yang baru-baru kena gastrik akan lalui macam tu juga kalau dibiarkan.

Dan dengan Shai yang tak selera sangat kalau tak makan pedas ni macam mana? Adoiyai..rasa cam takda life dah hehe..

Sebab tu, Shai buatkan panduan ini siap-siap untuk korang, menepati keperluan korang dalam aspek pemakanan, tips, dan amalan harian, berdasarkan kepada beratus2 pertanyaan kepada Shai tentang masalah gastrik yang dialami.

Real case punya.

Apa Yang Saya Boleh Dapat Dalam Panduan Gastrik Ini Shai?

Dalam panduan ini Shai tulis selengkap mungkin agar ia

  • Merangkumi semua aspek berkaitan gastrik pada sistem penghadaman kita;iaitu aspek pemakanan, tips, amalan dengan rujukan pakar dan jurnal antarabangsa
  • Panduan yang disediakan mudah digunakan, penjelasan penuh tentang gastrik secara padat, senarai makanan disediakan, dan panduan ini boleh digunakan sekali ketika temujanji dengan doktor

Dan paling utama, panduan ini tidak dibiarkan statik kerana:

  • Setiap kali ada ilmu baru Shai akan edit dan masukkan dalam panduan ini agar korang sentiasa dapat edisi terkini dan hanya perlu download semula dengan link yang sama. Takdalah ilmu lapuk atau basi. 😀
Ni adalah edisi lama. Yang baru lebih meriah dan banyak mukasuratnya

Apa Hasil Yang Saya Boleh Dapat Dalam Panduan Gastrik Ini?

Hasilnya yang akan korang dapat ialah:

  • Panduan ini memudahkan korang untuk merangka diet, rekod makanan/ubatan yang diambil, serta kenalpasti jenis makanan dan faktor gastrik itu datang untuk rujukandoktor atau sendiri
  • Memulihkan kembali perut yang luka disebabkan gastrik: contohnya lubang/erosion dalam sistem penghadaman secara alami
  • Menguatkan sistem penghadaman dan seterusnya sistem imunisasi, menghalang kuman gastrik daripada menyerang lagi
  • Mengurangkan kebarangkalian gastrik untuk datang kembali atau jika ia datang sekalipun, tidak sesakit dan boleh diurus tanpa ganggu urusan harian

Dan panduan ini, korang boleh save dalam henpon korang, boleh dibawa kemana-mana, bila-bila masa. Ada makanan tak ingat yang kena pantang dulu ke apa boleh rujuk terus tanpa nak menung memikir dulu. 😀

Panduan Gastrik Ini Boleh Ganti Jumpa Doktor Tak Shai?

Dan yang pasti, Shai tak claim penyediaan panduan ini akan gantikan nasihat doktor atau ebook ini sebagai penyelesaian mutlak dalam masalah gastrik korang ya.

Sebab Shai percaya gastrik ni bila dah kena, nak tak nak kena minta juga nasihat doktor (untuk pastikan sejauh mana korang sakit gastrik).

Malah Shai harap maklumat korang isikan dalam panduan ini sebagai langkah  penyelesaian gastrik, pun membantu doktor korang buat diagnosis sewajarnya.

Berapakah Harga panduan Gastrik Ini, Shai. Mesti Mahal Kan?

Kalau kira nilai yang ada dalam panduan ini pastilah amat bernilai dan Shai letakkan harga berkadaran dengan nilai tersebut, iaitu RM250.

Namun Shai tahu, kerana isu gastrik ini adalah terlalu biasa dikalangan kita sehingga tahap serius jadi Shai letakkan harga sejimat mungkin, iaitu RM30 sahaja. Dan harga ini masih rendah dibandingkan dengan temujanji doktor di klinik biasa.

Ye, RM30 ja. Banding dengan beribu2 yang telah habis di hospital seperti ayah Shai. Atau seperti contoh bil hospital di gambar ini.

Contoh bil hospital untuk ubatan gastrik endoscopy, serta rawatan susulan. RM2k juga. Kredit gambar: findingsteve.net

Bagaimana Saya Boleh Pastikan Yang Saya Ada Gastrik Shai. Takut Membazir Pulak

Takpa, untuk pastikan korang dapat manfaat daripada panduan ini dengan sebenar-benarnya, korang check senarai sini ada tak tanda-tanda seperti berikut (tanda-tanda ni adalah tanda umum, hasil ratusan konsultasi gastrik yang Shai buat sebelum ini):

  • perut sebu, berangin
  • badan rasa lenguh-lenguh (lagi-lagi tak hilang walau dah disapu dengan minyak angin)
  • tekak yang perit dan pedih (mungkin sampai rasa tercekik)
  • pernah alami gastrik sebelum ini, dan sekarang perut tak selesa balik lepas makan sekian-sekian
  • muntah-muntah dan loya beberapa hari ini
  • ada ubatan doktor, tapi ubat dah habis

Jika ada tanda-tanda sebegini, bererti korang kemungkinan besar alami gastrik.

Orang yang kena gastrik, berpotensi untuk sakit sampai macam ni dengan dada mencucuk-cucuk pedih

Baik Shai, Saya Ada Tanda-Tanda Ini, Dan Saya Serius Nak Selesaikan Masalah Gastrik Saya. Jadi Saya Nak Dapatkan Panduan Ini Sekarang!

Kalau korang betul-betul serius dan selesaikan masalah gastrik korang secara menyeluruh, gunakan kod PANDUAN GASTRIK dan whatsapp ke 017-9153260. Shai akan maklumkan info lanjut untuk cara pembayaran panduan gastrik ini, konsultasi peringkat awal, dll dengan harga RM30 sahaja. 😀

Shai maklumkan siap-siap, Shai mohon kerjasama dan Shai akan tanya dan konsult secara detail dan berjela-jela dalam selesaikan masalah gastrik ini ya, seperti gambar ini. Korang tahan telinga lah yek:D

 

Shai maklumkan lagi sekali juga, dengan harga RM30 ini sahaja korang akan dapat ciri-ciri di bawah ini, tanpa berhabis ratusan seperti dulu lagi.

  • Panduan ini memudahkan korang untuk merangka diet, rekod makanan/ubatan yang diambil, serta kenalpasti jenis makanan dan faktor gastrik itu datang untuk rujukandoktor atau sendiri
  • Memulihkan kembali perut yang luka disebabkan gastrik: contohnya lubang/erosion dalam sistem penghadaman secara alami
  • Menguatkan sistem penghadaman dan seterusnya sistem imunisasi, menghalang kuman gastrik daripada menyerang lagi
  • Mengurangkan kebarangkalian gastrik untuk datang kembali atau jika ia datang sekalipun, tidak sesakit dan boleh diurus tanpa ganggu urusan harian
Shai kalau konsultasi, memang berjela2 jelas cerita. Tapi kena ikut dan buat lah ya 😀

Dan konsultasi semuanya di henpon korang ja. 😉

Pengguna panduan gastrik yang akhirnya nak beli dan setuju dengan approach yang Shai kongsikan 😀

Jadi tunggu apa lagi. Takkan nak lalui pedih perit macam hari tu kot. 

Semoga membantu masalah gastrik korang sehingga ia tak datang lagi, sebagaimana ia membantu Shai, dan juga pengguna-pengguna panduan ini, sebelumnya. 😀

Untuk senarai testimoni terkini hasil konsultasi dengan Shai, klik sini.