Finally

Fuuh.. dah lama tak update apa-apa. Dekat setahun juga senyap tanpa berita and suddenly here I am, writing a blog post, simply out of conscience.

Cukuplah sekadar tahu yang Shai ada lalui something yang agak mengejutkan to the core. Got me frozen and shutting myself out. Because I couldn’t bear to pretend and lie that everything was dandy when it’s broken. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Erti Raya 2014 pada kami

Naz kemamaian un tuk menyambut raya..

Apa cerita anda pada raya tahun ini? 


Gerenti best dan meriah dengan sedara mara yang datang kan? Masa ni lah nak update cerita depan2 (kalau tak selalu ikut fb n whatsapp je kan). Yang dah dewasa kalau bujang konfom soalan cepu emas ni keluar:

Ngko bila nak kawin nih?


Hahha.. Rasanya takda sapa yang bujang boleh melepas soalan ni. Saya sendiri dah kena. bukan sekali, 4,5 kali kot.  

Dan kadang-kadang sedara mara dan sepupu tanya banyak sangat sampai kita pulak naik malu.

Tapi tu dulu, tahun ni raya 2014 adalah sangat bererti bagi saya kerana dapat menyambut Aidilfitri dengan en. somi dan anak tersayang,  di rumah kami.

Rancangan awal kami untuk beraya di Penang (rumah mak+kampung) tak kesampaian sbb kebetulan dekat2 raya ada urusan2 bisnes en.somi, jadi planning balik lambat sedikit dengan balik kampung dari Penang terus ke Besut (kampung en.somi). Ala-ala road trip backpackinggitu.

Pagi-pagi bersiap berbaju raya, salam2, dan semayang raya nak buat apa lepas tu? 
Kita JALAN-JALAN ler.

KL – Times Square – Pavillion


Naik kereta terus drive masuk KL, benda pertama kita perasan mmg jalan agak lengang, Jadi agak cepat sampai di tempat yang biasanya super sesak di Times Square.

Lepas cari parking terus sarapan dan pusing2 di sana. Hajat di hati nak beli marimo tak jumpa. 

Memandangkan banyak lagi masa walaupun dah puas pusing2 kt Times Square (bayar parking 9 hengget woo), naiklah Monorail ke Jalan Imbi untuk Pavillion. 

Akhirnya jumpa gk kedai yang jumpa Marimo kt area Tokyo Street.


Yang bestnya, beli depan2 ni saya dapat pilih marimo yang ada anak kecik2 sekali (dalam bentuk gumpalan kecil) kira 2 in 1 punya belian. Alhamdulillah rezeki (dekat sebulan lebih mengidam nak bela marimo sebenarnya).
[Harga saya beli RM23 dan RM18. Marimo dalam jar depan pemadam api tu RM98 sebiji tuu..]


Begitulah ringkasan keluarga kami sambut raya di KL. Kan dah bagitau lain dari lain. XD

Nak beraya di rumah kawan kena tunggu sebab semua balik kampung. Sampai dalam 2 Ogos bolehlah beraya di rumah Kak Zanaa. Pekena mi sup special ngn test ESP untuk first time (sedap gk campur ngn air oren) dan anak pun seronok ramai kawan baya2 dia untuk main sama.

Sambung pulak lagi beraya kt shopping complex Alamanda (kami ni asyik beraya kt tempat camni je).

Sekian sambutan raya dari kami. Huhu..rasa kurang jugak sebenarnya sebab tak meriah cam biasa ada time raya. Lain tahun mungkin rezeki kami datang untuk merasa raya dengan erti sebenar, insyAllah.  🙂

Like dan share jika bermanfaat!