Ikea Hack Dekat Rak Besi Hyllis

Amboi, sejak banyak surf2 ni bukan main dok cari cara terbaik untuk hack perabot ikea yang ada ni. Dan antara yang paling menjadi perabot kegemaran Shai selepas sofa Klippan (yang biasa punya, kureng sket dengan leather) ialah rak Hyllis. Lepas dah beberapa kali pasang (ada 3 rak dekat rumah kot, dan Shai planning nak tambah lagi. Hehehehe), Shai berani nak hack serba sedikit rak Hyllis yang ada. Cer tengok, mana tahu korang pun boleh guna. 😀 Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Senarai Kerja yang Boleh Dilakukan Anak Mengikut Umur

Anak, kalau dah mula ada kaki tunggulah panjang je langkah depa. Bukan takat tu je, akai panjang pun nak buat macam-macam yang kadang sangat chumil dan melucukan.

Lama-lama anak dah makin meningkat umur, bolehlah kita minta anak untuk tolong kan? Bukan nak dera pun sayang.. Tapi nak biasakan nanti bila hidup sendiri, senang dah terbiasa, insyAllah. 🙂

Untuk mudah, entri ni saya khaskan untuk letakkan gambar/infografik yang berguna untuk ibu-ibu dalam memudahkan tugas di rumah, jadi tak lah risau fikir tak cukup masa dan letih sentiasa. Semoga bermanfaat! Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

[BONUS] Wahai Isteri, Jom Kita Jemput Rezeki Hari Ini

Dalam entri part pertama saya kongsikan tips yang biasa kita dengar tapi tetap praktikal dan berkesan untuk menjemput rezeki, entri yang ni pulak saya kongsikan hasil dari pengalaman dan tips yang telah dicuba jaya untuk kebaikan rumahtangga. 🙂

Percayalah, seorang isteri pun ada superpower dia dalam menjemput rezeki, walaupun dia bekerja di opis.

Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Wahai Isteri, Jom Kita Jemput Rezeki Hari Ini

Satu lagi tanda perempuan ni ada KUASA MAGIK di dunia ni. Heh heh.. Tak dinafikan, rezeki itu sendiri adalah sesuatu perkara yang ghaib.

Namun begitu, selama ni kita disogokkan yang rezeki itu seharusnya dicari dan diusahakan dan pada hakikatnya, rezeki itu adalah lebih mudah dengan menjemputnya – bagi rezeki itu masuk dan melekat dengan erat pada kita. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!