Review App: 30 Day Fit Challenge Workout

Menggunakan aplikasi untuk workout dah jadi sesuatu yang harus kalau bersungguh-sungguh nak kurus (atau maintain kurus). Nak save video dari facebook ka, gambar workout challenge agak sukar kerana perlu godeh setiap kali nak bersenam – membazir sedikit masa di situ. Dengan app tekan sekali saja boleh mula, dan dengan app yang sesuai, hasilnya pasti menjadi juga. Dan ini post khas untuk app yang Shai pakai, untuk workout iaitu 30 Day Fit Challenge Workout. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bersenam 7 Minit Sehari Dah Cukup Dengan 7-Minute Workout

Kalau dulu biasa kita dengar senaman selama 20 minit, tiga kali seminggu? Somehow dari pemerhatian Shai kekerapan itu agak tak praktikal, khususnya bagi yang sibuk. Lagi-lagi kalau tiga kali seminggu biasanya lepas rutin ketiga dan nak tunggu minggu depan punya nak bermula masa tu dah hilang momentum nak bersenam. Betul tak? Mungkin sebab itu, 7-minute workout lebih sesuai. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

LARI! 5 Tips Maksimumkan Kesan Senaman Ini

Dalam banyak-banyak senaman, paling mudah ialah semestinya berlari kan? Tak perlu lari pecut serupa Usain Bolt, cukup sekadar jogging atau larian ringan yang sepadan dengan kapasiti dan kekuatan tubuh. Namun begitu, lari bukan sekadar lari, kerana ada caranya untuk maksimumkan kesan larian, supaya ia lebih berkesan dan cepat mendatangkan hasil – 5 tips simple.  Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bentuk Badan Saya Gini, Senaman Apa Yang Sesuai Ek? PART 1

Walaupun senaman pada asasnya adalah satu aktiviti yang bagus dan tak perlu nak pertikai2 lagi, kalau kita tahu dan mengenali bentuk badan kita boleh jadi satu info tambahan yang berguna sebab ia akan 1) menjadikan senaman kita lebih efektif, 2) bantu kita untuk narrow down rutin2 workout yang ada yang sesuai ngn bentuk tubuh kita, 3) selain bantu kita jugak nak tengok mana- senaman yang boleh trim sini, tambah sinun..

Yelah, kalau bahu kita dah lebar, asyik2 buat senaman upper kan bertambah sado naya je kalau kita ni prmpuan.. haha.. tak balance jadinya kan. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!