Review App: 30 Day Fit Challenge Workout

Menggunakan aplikasi untuk workout dah jadi sesuatu yang harus kalau bersungguh-sungguh nak kurus (atau maintain kurus). Nak save video dari facebook ka, gambar workout challenge agak sukar kerana perlu godeh setiap kali nak bersenam – membazir sedikit masa di situ. Dengan app tekan sekali saja boleh mula, dan dengan app yang sesuai, hasilnya pasti menjadi […]

Continue Reading

Diastasis Recti – Masalah Rahim Wanita yang Mungkin Terlepas Pandang

Terdapat satu kondisi atau masalah rahim yang dinamakan sebagai diastasis recti – kondisi otot perut di tengah (core abs) yang terbuka dan longgar, biasanya berpunca daripada bersalin (otot bahagian tersebut yang mengalami regangan maksima selama 9 bulan 10 hari). Regangan ini, tidak berkesan dengan rutin senaman biasa (seperti sit ups) sebaliknya hanya akan memburukkan lagi […]

Continue Reading

10 Amalan dan Tips Kuruskan Badan

Pelbagai jenis tips kuruskan badan yang ada di internet, yang mana satu sesuai dengan anda? Kerana untuk turunkan berat badan yang berlebihan memerlukan kita ambil kira pelbagai faktor/sumber untuk mendapatkan hasil terbaik dan sihat (lagi-lagi kalau urgent sampai 10kg dalam sebulan). Jika tidak, alamatnya berat badan akan naik mendadak semula, memberikan kesan tak baik untuk […]

Continue Reading

Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan […]

Continue Reading