Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan […]

Continue Reading

Nutrisi Makanan Yang Anda Ambil, Masih 100%?

Terjumpa satu status ini, membuatkan kita terdiam sejenak. Dan ia selari dengan beberapa pandangan dari pakar pemakanan (hasil carian pakcik G dan freelance. Hehe), kerana apa yang kita makan sekarang, tak sama sepenuhnya dengan apa yang atuk nenek kita amalkan. Mujarab sekalipun, kesannya agak lambat dan kerana kebanyakan nutrisi makanan yang kita ambil, adalah HAMPAS. […]

Continue Reading

Tanda Hati Anda Perlu Dirawat SEGERA

Baru sahaja kawan baik memaklumkan kepada saya, pakciknya baru sahaja meninggal duani akibat komplikasi hati. Bayangkan, takda angin takda ribut, tiba-tiba dah sampai ajal. Mengapa? Kerana simptomnya terlalu biasa dialami kita – adakah kita juga mengalaminya? Kajian dari Loyola University Health System mendapati tak ramai menyedari hati mereka dah berada di tahap yang kronik, iaitu […]

Continue Reading