Pilihan Untuk Kita Beraya

Kedatangan pilihanraya yang diumumkan pada 9 Mei memang mengejutkan. mana taknya, segar lagi berita tentang piyem kita jumpa Sultan dan baru lancar akta baru tentang penyebaran berita palsu, tiba-tiba dah kena mengundi awal mei nanti. Sebab selalunya tanda dia nak mai tu jalan berlubang akan diturap dulu kan? Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Review Movie : Theory Of Everything

Baru nak buat review movie Theory Of Everything ni. Mungkin Shai agak ketinggalan nak tengok cerita ini (mana tak nya, movie ni tahun 2015 kot), namun lepas kematian Prof. Stephen Hawking baru Shai teringat dulu ada baca artikel tentang movie tersebut jadi Shai curious jugalah nak tengok. Serius, movie ni superb sangat2. Like dan share […]

Continue Reading

Tentang Perang

Boleh kata isu perang dah berlaku sejak azali lagi bagi generasi kita – dalam buku teks sejarah pun, temanya hampir sama dalam keseluruhan buku tu: perang. Cuma dalam post ini, Shai fokuskan isu kepada perang di kalangan saudara mara kita, namely di Pattani dan Filipina, Sudan dan Syria, dan pastinya Palestin antaranya. Like dan share […]

Continue Reading