Kalau anda nak ke MAHA, sebaiknya sedia cam nak pergi camping

Lepas beberapa tahun tak berkesempatan ke event pertanian yang terbesar negara, finally boleh pergi. Excited sungguh!

Maka selesai solat subuh kemudian dhuha (mudah-mudahan supaya perjalanan lancar), kami packing makanan dan minuman untuk buat bekal seperti roti gandum telur, protein shake, susu Naz, dan awal pagi kami dah gerak untuk dapatkan spot parking yang terbaik, kami sampai dalam 9 pagi gitu pun kereta pun dah mula memenuhi ruang parking. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

5 TIPS + BONUS untuk melancong bersama anak kecil

Wahhh..cuti sekolah datang lagi.. masa ni lah nak spend masa dengan 1 keluarga dalam erti sebenarnya, kalau dulu takat selisih 5 minit sebab sibuk ye dok. Untuk mudahkan kerja mak ngan pak (especially mak, selalu diorang lah yang buat kerja semua ni) dan ada anak kecik2, ni dia 5 TIPS tambah BONUS untuk melancong dengan mudah bersama anak kecil tanpa pening kepala. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Accidentally ke Genting Highlands

Huh? Apa yang dimaksudkan accident ke Genting?

This is what happen when you go out with spontaneity, so basically tak prepare apa pun masa nak p. Tapi syukur alhamdulillah, kami p genting cantik n smooth je without any hiccups.

Asalnya hari ahad 16/11 saya dan anak a bit tak senang duduk kat rumah. Mana taknya, sejak Ahad lepas (masa g bengkel nutrisi), pengasuh dia Kak Izan ada bagitau Naz ada rupa macam nak demam, so standby lah kan.

Tup2 selasa dah Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Ke Ikea 4 Nov

“Asyik-asyik g ikea je…” apa yang mama cakap masa kita bgtau p mana. Heh heh.. sejak duduk di luar kawasan KL ni, Ikea ni lah jadi salah satu tempat jalan-jalan untuk 1 family (selain itu, pool kat depan KLCC tu).

Memandangkan hari Ahad ini kena menghadiri bengkel nutrisi + weekend ni memang Naz tak dapat nak p mana-mana + kawan-kawan ada mengirim barang dari Ikea = bolehlah buat semua benda sekali harung. Hehe.. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!