Trip ke Tioman, Berakhir di Johor Bahru

Pada sesiapa yang baca post lepas yang berkaitan dengan jalan-jalan dalam keluarga Shai, tema ‘tak sengaja’ biasa berlaku, di mana plan berjalan-jalan gitu gini akhirnya jadi berlari lain yang amat sangat. Haha.. That said, pastinya sepanjang trip tu Shai akan take note banyak benda yang mungkin sedikit sebanyak membantu korang punya trip, samada sengaja mahupun […]

Continue Reading

Bukan Sekadar Berdiri Atas Kerusi

Tempoh hari Shai ada kongsikan pada kawan-kawan, yang Shai excited giler lepas confirm dapat pergi ke seminar Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK) pada  21-24hb Mei di menara PGRM Cheras. Tak dapat dibayangkan betapa bersyukurnya dapat pergi, sebab dari hari kita pergi ke seminar Hidup Luar Biasa dah teringin nak pergi tapi risau fikirkan siapa […]

Continue Reading

Mandi-Manda Di Templer Park

Tempoh hari en.somi dah pergi ke Templer Park ni dengan team bisnes dia untuk shooting produk baja sawit dia (kelas gitew). Hasil explore dan pemerhatian (lebih-lebih lagi aspek keselamatan bila membabitkan beruk yang wujud di situ) membuatkan en.somi terfikir nak bawak kita dengan Naz ke sini untuk bermandi-manda. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Empangan di Kuala Kubu Bahru

Alkisahnya, nak pergi berjalan-jalan kerana boring terperap di rumah; semacam rutin kebiasaan, sekali seminggu akan keluar ke mana-mana untuk bagi anak berjalan-jalan (kesian Naz nanti boring). Saja nak carik kelainan, kalau dulu, ketika awal-awal berpindah ke sini, habis semua attraction point di KL kami explore – dari Ikea, KLCC, Genting, sampailah tengok2 orang clubbing tengah malam. […]

Continue Reading

UiTM ke Setia City Mall – a review

Al-kisahnya bermula lepas adik kita Ammar-chan invited us to this event kat fakulti FSPU dia; event utama yang mengumpulkan budding architects dengan firm and potensi kerjaya di event tu. Mula terfikir nak g jugak kalau ada model/sculpture yang menarik tapi memandangkan kalau bawak Naz nanti Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading