Takda Nilai Kalau Isteri Yang Berkorban Buat Semua?

Kelihatan sedikit sebanyak kalau isteri yang lakukan semua tugas yang ada, takda nilai pun kerana ia memang sesuatu yang wajib dibuat, dah berzaman dibuat. Apa istimewanya tugas kita menguruskan rumahtangga dengan mak, nenek, moyang kita dulu? Ideanya Tergerak hati menulis post ini setelah baca novel tulisan Jane Hawking, isteri prof Stephen Hawking (yep, that astrophysicist). […]

Continue Reading

Asam Garam Berniaga Online

berniaga online, beli online

Masuk tahun 2019 ada dekat 6 tahun juga berniaga online. Banyak pengalaman yang dikutip, manis dan kurang manis tu haruslah. Asam garam berniaga online kan, dan kedua-dua pengalaman manis dan yang kurang manis itu yang buat kita berpengalaman dalam aspek perniagaan ini. Well-seasoned orang kata. Sebab nak berniaga yang dikata 9/10 dari perniagaan, cabarannya pun […]

Continue Reading

Kecam, Komen, Dan Kritik

Orang kita kalau tak kecam, komen, dan kritik tak sah juga kan. Kalau tak masakan ada hashtag #jangankecam pun boleh ada dalam kebanyakan komen? Tempoh hari ada video tentang seorang adik yang fasih berbahasa inggeris sewaktu ditemuramah dalam kelasnya. Takda isu dengan budak comey tu, cuma dari kefasihan dia speaking English tu teringat pula waktu […]

Continue Reading
1 2 3 12