Set Supplemen Untuk Puasa – Bertenaga Dan Kenyang Lama

Supplemen untuk puasa itu perlukah? Jika anda kerap letih atau kerja hakiki anda memang banyak menggunakan tenaga, pastinya sewaktu berpuasa pun anda akan lebih letih daripada biasa. Pahala itu pasti, namun pasti lebih bermakna jika anda kekal bertenaga sewaktu berpuasa dengan sedikit bantuan dalam bentuk supplemen? Solat pun khusyuk, terawih pun insya Allah steady ja. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bagaimana Nak Gunakan Teh Hijau Untuk Kurus

Biasa kita lihat antara tips untuk mudah kurus adalah dengan menggunakan teh hijau sebahagian pada pelan pemakanan, kan? Contohnya seperti dalam diet atkins, detoks, malah seperti dalam post Shai kongsikan 10 cara untuk kurus dengan mudah (janji konsisten). Jadi macam mana teh hijau ni berfungsi bila dia dah masuk dalam badan kita? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

7 Cara Detoks Jimat Dan Murah

Badan lesu dan letih? Anda mungkin perlukan detoks tau. Detoks adalah salah satu cara untuk kita keluarkan segala apa yang kotor dari tubuh. Dan boleh dilakukan dengan murah dan jimat. Walaupun organ kita sedia ada bersifat untuk mencuci, kadang-kadang kita perlu tune up sedikit dengan bagi seidkit boost agar organ kita boleh berfungsi sebaik mungkin. Mana satu cara detoks yang sesuai dengan anda? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan cepat.  Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Kurus Dengan Menyeluruh – Healthy Fitness

Antara isu yang biasa dibincangkan dalam sesi diskusi dengan personal coaching Shai dengan mentee, ramai bertanya mengenai potensi kita untuk kurus, especially ayat cepu emas ni “berapa kilo saya boleh turun dalam sebulan?”. Walhal,nak kurus dengan bantuan sebagai pemudah cara, perlulah menyeluruh tak boleh main separuh-separuh je. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

5 Tips Pemudah Cara Ketika Berpuasa

Salah satu benda yang agak memberatkan orang untuk berpuasa adalah perlunya untuk menahan lapar dan dahaga lebih dari 10 jam sebelum waktu berbuka (kat luar negara pun sampai 20 jam tau), namun jika dikirakan, berpuasa ini banyak manfaatnya, sehingga yang mat saleh pun ada amalkan tau. Dan semestinya ada cara terbaik untuk kita urus dan aturkan agar waktu berpuasa pun kita tetap steady macam hari-hari biasa. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!