Asyik nak mengunyah je? Baca sini apa sebabnya

Saya suka makan. Itu fakta. Walaupun saya dah lama menukar cara makan (khususnya mindset, when it comes to food; tumpukan pada kandungan nutrien, bukan pada rasanya), hobi saya untuk makan memang tak berubah pun. Dulu saya mungkin akan mengambil makanan kegemaran (of course lah tak berapa sihat.ahaks) dengan begitu banyak sekali sampai boleh mengah perut, […]

Continue Reading

Perlu ke makan Lecithin untuk diet Atkins?

Dalam macam-macam diet yang wujud sekarang ni, siapa tak kenal diet Atkins? Famous tau.. lagi-lagi ada kelab Atkins kat Malaysia yang aktif ni.   Grup ini sangat aktif, testimoni ‘sebelum selepas’ dari ahli-ahli yang join memang boleh buat kita semangat nak follow cara diet Atkins. Mana taknya, gambar selepas tu memang besar perbezaannya. Slim menyengat! […]

Continue Reading