10 Amalan dan Tips Kuruskan Badan

Pelbagai jenis tips kuruskan badan yang ada di internet, yang mana satu sesuai dengan anda? Kerana untuk turunkan berat badan yang berlebihan memerlukan kita ambil kira pelbagai faktor/sumber untuk mendapatkan hasil terbaik dan sihat (lagi-lagi kalau urgent sampai 10kg dalam sebulan). Jika tidak, alamatnya berat badan akan naik mendadak semula, memberikan kesan tak baik untuk […]

Continue Reading

Enjin Metabolism Semakin Perlahan. Solusinya?

Kanak-kanak, kalau dia makan yang normal nasi hari-hari agak susah nak nak gemuks tapi yang maknya ni, makan lebih sket je dalam seminggu mesti naik 1,2 kilo. Sadis je bunyinya namun tu ah hakikat yang pahit untuk ditelan – simply sebab metabolisme kita makin perlahan. +.+ Dan ini adalah caranya untuk meningkatkan metabolisme tubuh dengan […]

Continue Reading

Kurus Dengan Menyeluruh – Healthy Fitness

Antara isu yang biasa dibincangkan dalam sesi diskusi dengan personal coaching Shai dengan mentee, ramai bertanya mengenai potensi kita untuk kurus, especially ayat cepu emas ni “berapa kilo saya boleh turun dalam sebulan?”. Walhal,nak kurus dengan bantuan sebagai pemudah cara, perlulah menyeluruh tak boleh main separuh-separuh je. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

5 Tips Pemudah Cara Ketika Berpuasa

Salah satu benda yang agak memberatkan orang untuk berpuasa adalah perlunya untuk menahan lapar dan dahaga lebih dari 10 jam sebelum waktu berbuka (kat luar negara pun sampai 20 jam tau), namun jika dikirakan, berpuasa ini banyak manfaatnya, sehingga yang mat saleh pun ada amalkan tau. Dan semestinya ada cara terbaik untuk kita urus dan […]

Continue Reading