Ketosis dan Atkins

Ramai ahli dalam coaching saya banyak bertanya soalan yang lebih kurang sama; macam mana nak tahu bila kita dah masuk ketosis? Keliru juga mereka sebenarnya, malah menganggap ketosis itu hanya berlaku ketika di fasa satu (induksi) sahaja. Oh no, banyak tandanya dan YA ia berlaku dalam kempat-empat fasa dalam Atkins.  Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

101 Asas Tentang Diet Atkins

Rata-rata group masuk dok cerita Atkins tu, Atkins ni, sehingga ada gak dua tiga spekulasi mengatakan Atkins ni adalah satu diet yang tak elok, bahaya untuk buah pinggang, dan gila jika tak sentuh nasi langsung. Ohhoiiii.. Moga-moga dengan perkongsian ringkas tapi padat ni akan betulkan tanggapan umum tentang diet popular sepanjang zaman ni. (Kim K […]

Continue Reading

Perlu ke makan Lecithin untuk diet Atkins?

Dalam macam-macam diet yang wujud sekarang ni, siapa tak kenal diet Atkins? Famous tau.. lagi-lagi ada kelab Atkins kat Malaysia yang aktif ni.   Grup ini sangat aktif, testimoni ‘sebelum selepas’ dari ahli-ahli yang join memang boleh buat kita semangat nak follow cara diet Atkins. Mana taknya, gambar selepas tu memang besar perbezaannya. Slim menyengat! […]

Continue Reading