Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins

Supplemen Apa Yang Boleh Saya Ambil Ketika Atkins mommylotte

Walaupun  penggunaan supplemen ketika berdiet adalah bukan sesuatu yang wajib, namun ia boleh jadi berguna untuk kebaikan tubuh kita ketika hendak menyesuaikan diri dengan cara pemakanan baru, lebih-lebih lagi yang strict macam Atkins ni. Even pengasas diet ini Dr Atkins sangat galakkan penggunaan supplemen ketika berAtkins. Macam dia kata; Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading

Fasa 2, 3, dan 4 Dalam Diet Atkins

Selepas anda berpuas hati dengan penurunan berat badan dan tubuh pun telah steady dengan proses ketosis, bolehlah anda beralih ke fasa seterusnya dengan senang hati (yeay!). Tak seperti fasa 1 yang agak strict, fasa 2,3 dan 4 ini agak lembut kerana di fasa ini anda boleh mula meningkatkan had karbo yang boleh diambil, sehinggalah anda […]

Continue Reading

Jumlah Karbo dalam Makanan, Sayuran, dan Buah

Dalam entri kali ini saya kongsikan serba sedikit jenis-jenis makanan dan sayuran serta buah-buahan yang boleh diambil ketika berAtkins. Ini sebagai panduan asas ya dan bukan pengiraan secara mutlak sebab lain produk, lain nilai karbo dia dan lain cara masak, lain gak lah nilai karbo dia. Korang boleh tengok2 resipi yang sesuai dan lagi baik, […]

Continue Reading

Induksi Untuk Bakar Lemak – Fasa 1 Dalam Atkins

Fasa 1 ini adalah fasa yang terpenting dalam diet Atkins dan in fact – fasa ini yang menentukan ‘hidup mati’ anda dalam proses untuk kurus. Bunyi cam keras kan? Itu sudah pasti sebab diet ini agak strict pelaksanaannya namun fleksibel mengikut kesesuaian diri asalkan anda capai target berat idaman. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading