Weightloss Workbook: Panduan Kurus Mudah Dan Lengkap

Sejak Shai memulakan blog ini banyak dan kerap juga Shai dapat whatsapp dan pm dekat fb tentang isu kurus/turunkan berat badan ni – mana tak nya Shai dah lama berkecimpung dalam bidang kesihatan/kecantikan ni dekat 7 tahun dah kot – jadi pelbagai masalah yang dialami Shai bantu bagi penyelesaian yang terbaik untuk kurus2 ni. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Atkins

Soalan-soalan ini yang biasa ditanya kepada Shai, hasil daripada coaching grup dan personal yang Shai buat sebelum ini (sekarang tak dan lah yunk, hanya melalui support di grup fb yang Shai jaga dan juga whatsapp, serta melalui pembelian ebook Atkins untuk Ibu Menyusu sahaja). Save dan share di fb korang ya, sebab soalan2 ini akan sentiasa di update untuk soalan-soalan terkini. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Set Supplemen Untuk Puasa – Bertenaga Dan Kenyang Lama

Supplemen untuk puasa itu perlukah? Jika anda kerap letih atau kerja hakiki anda memang banyak menggunakan tenaga, pastinya sewaktu berpuasa pun anda akan lebih letih daripada biasa. Pahala itu pasti, namun pasti lebih bermakna jika anda kekal bertenaga sewaktu berpuasa dengan sedikit bantuan dalam bentuk supplemen? Solat pun khusyuk, terawih pun insya Allah steady ja. Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

Bagaimana Nak Gunakan Teh Hijau Untuk Kurus

Biasa kita lihat antara tips untuk mudah kurus adalah dengan menggunakan teh hijau sebahagian pada pelan pemakanan, kan? Contohnya seperti dalam diet atkins, detoks, malah seperti dalam post Shai kongsikan 10 cara untuk kurus dengan mudah (janji konsisten). Jadi macam mana teh hijau ni berfungsi bila dia dah masuk dalam badan kita? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!

7 Cara Detoks Jimat Dan Murah

Badan lesu dan letih? Anda mungkin perlukan detoks tau. Detoks adalah salah satu cara untuk kita keluarkan segala apa yang kotor dari tubuh. Dan boleh dilakukan dengan murah dan jimat. Walaupun organ kita sedia ada bersifat untuk mencuci, kadang-kadang kita perlu tune up sedikit dengan bagi seidkit boost agar organ kita boleh berfungsi sebaik mungkin. Mana satu cara detoks yang sesuai dengan anda? Continue Reading

Like dan share jika bermanfaat!