Tutorial Mekap Cepat Untuk Yang Sibuk

Post tutorial mekap cepat untuk yang sibuk ni, khas untuk korang yang rasa ada keperluan untuk bermekap. Sebab untuk perempuan, nak bermekap itu adalah satu kewajipan, kurang-kurang dengan pakai bedak dan sedikit tinted lip balm pun dah cukup. Bukan apa, tak pakai mekap nanti nampak pucat dan sememeh tak elok pula. Good impression still penting […]

Continue Reading

Hanya 3 Jenis Beg Yang Diperlukan Wanita

jenis beg yang diperlukan, handbag, beg yang sesuai, memilih beg, memilih beg tangan

Idea mencari beg ini sejak beberapa hari, yang Shai datang mood mencari beg baru (biasalah, nafsu nak bershopping datang) dan pada masa sama, being a practical dan penjimat I am, Shai fikir dulu samada perlu ke untuk beg satu lagi, sedangkan dah ada sebelum ini? Sebab Shai tak nak bazir duit for no reason (pantang […]

Continue Reading

Review App Belajar Membaca

App Belajar Membaca, yang Shai gunakan sebagai salah satu kaedah dalam homeschool Naz ni. Apps ni Shai jumpa dalam App Store, dan setakat ini Shai sangat2 puas hati, malah boleh anggap nilai penggunaan app ini lebih daripada apa yang Shai bayar. Tak mahal pun, hanya RM3.90, sekali bayar sahaja. Like dan share jika bermanfaat!

Continue Reading