Orang Ramai Masih Tak Peduli Autism Ni

Baru terkini punya kejadian tentang budak OKU yang kena tahan sebab dikatakan mencabul perempuan. Situasi ini certainly create and uproar between parents/ahli keluarga yang ada pengalaman hadap mereka yang autistik ini, dengan orang yang tak pernah alami pengalaman ini, dan terbahagi samada antara simpati dan empati dengan yang jenis mengecam sesuka hati. Like dan share […]

Continue Reading

Pengalaman Mengamalkan Membaca Quran

Quran. al-Quran, manfaat membaca al-Quran, fadhilat Quran

Post personal ini saja Shai kongsikan kalau-kalau boleh menjadi manfaat kepada yang membacanya. Tak dinafikan banyak artikel dan post berkaitan manfaat mengamalkan membaca Quran ni, termasuk yang berkongsi pengalaman mereka, tapi Shai fikir, apa salahnya. Mana tahu testimoni dari Shai sendiri boleh menyakinkan orang yang masih terfikir-fikir dan tak biasa lagi nak pegang Quran, ye dok? […]

Continue Reading

Idea Untuk Anak Autism Membaca

Dah lama Shai mencari tips untuk anak autism membaca sebelum ini, dalam persediaan awang ni nak masuk sekolah rendah, dan juga sebagai latihan untuk dia sendiri seawal yang mungkin. Tapi tu lah, dengan Naz being mildly autistic this will certainly be a challenge, as most of these kids diagnosed as taking things literally hehe.. Like […]

Continue Reading
1 2 3 38