Set Gastrik Shaklee: Khusus untuk Memudahkan Anda

Khusus untuk yang mengalami gastrik (lagi-lagi pada yang dah bertahun lamanya), pastinya banyak usaha dan produk yang telah dihabiskan untuk sedaya upaya memulihkan sakit gastrik yang dialami. Tak perlu cerita azabnya kerana Shai pernah terkena sekali sewaktu kecil dan sungguh memang perit (masa tu bulan puasa, darjah tiga). Kalau yang dari keturunan bagaimana? Shai pun rasa peritnya sama.

Set Gastrik Shaklee
Pedih hulu hati akibat sakit gastrik

Siapa yang Memerlukan Set Gastrik Shaklee Ini?

Untuk itu, Set Gastrik Shaklee ini disediakan khusus untuk yang mahu:

  • mengurangkan rasa sakit gastrik
  • mencegah sakit gastrik dari kembali, sehingga menganggu urusan harian
  • memulihkan sakit gastrik yang dialami, agar sembuh insya Allah

Set Gastrik Shaklee. Item yang Tersenarai

Item-item yang terkandung dalam Set Gastrik Shaklee ini dipilih berdasarkan fungsi dan kelebihan setiap item untuk menyelesaikan masalah/isu yang berkaitan dengan sakit gastrik yang dialami.

*Senarai ini tidak mengikut keutamaan dan ia bergantung kepada individu yang mengalaminya. untuk info lanjut, sila baca sehingga akhir post ini.

ESP untuk Gastrik : Membina Sel Dinding Perut yang Terhakis Akibat Asidimage

Minuman protein shake yang amat mudah disediakan, ia adalah pati protein yang bersifat untuk memulih kecederaan akibat pedih gastrik, serta melegakan simptom gastrik seperti pedih hulu hati.

Personally, Shai rekomenkan sangat2 ESP ini kerana selain merawat masalah gastrik on the spot, ia juga menguatkan tisu perut , menahan bakteria gastrik menyerang. Malah ESP juga termasuk dalam set gastrik penuh ini. Dimana, setiap item mempunyai fungsi tersendiri untuk merawat masalah gastrik anda. 😀

Harga runcit (1Mei 2017): RM 161.25

Alfalfa Complex: Detoks, Mengurangkan Keasidan dan Inflamasi

Alfalfa yang terkandung ini adalah sumber organik yang ditanam khas untuk dibuat sebagai tablet dalam produk Shaklee. Alfalfa dikenali dengan sifat alkalinya yang berkesan untuk mengurangkan pH ke tahap selamat dan dalam kes ini, adalah untuk sakit gastrik dari penghasilan asid yang berlebihan (berguna juga jika anda mengalami tahap asid yang tinggi dalam tubuh).

Penggunaan dengan konsisten juga membantu mengeluarkan segala toksin dalam tubuh agar lebih sihat.

Zinc Complex: Menggalakkan Pemulihan Sel dengan Segera

Unsur zink adalah penting dalam penghasilan sel dan tanpanya luka di tubuh (luar dan dalam) akan lambat pulih. Sel-sel di dinding perut, saluran perut, duodenum serta kawasan berhampiran yang telah terhakis akibat penghasilan asid perut yang berlebihan perlu digantikan semula dengan bantuan zink agar tidak melarat dan membahayakan tubuh (worst case is cancer).

 

Peppermint Ginger Plus: Mengurangkan Angin dan Rasa Tidak Selesa di Perut

Halia biasa digunakan dalam perubatan alternatif membabitkan perut/sistem penghadaman, kerana ia boleh mengeluarkan angin, mengurangkan sebu dan loya, selain bersifat anti inflamasi.

Halia juga berguna jika anda mahu kurus secara mudah. Klik sini untuk ketahui caranya

 

Konsultasi gastrik dengan Shai ada tak?

Jika suka dengan penerangan Shai setakat ini, alhamdulillah syukur. Inshaa Allah kalau whatsapp Shai untuk one-to-one chat pasti lebih membantu korang lagi, baca sehingga di bawah.

Shai akan buat konsultasi yang sesuai dengan keperluan dan keutamaan diri, serta bajet anda. Cuma tahan sabarlah ya sebab kalau Shai buat konsultasi ni akan berjela-jela punya cerita untuk bantu korang dapat info yang penuh (selain tak reti nak adjust2 info, asal berkait semua aku cerita. haha)

Perbincangan simptom dan langkah pencegahan gastrik. Banyak lagi whatsaap chat gini, panjang berjela semuanya 😛

Konsultasi ini adalah dengan menggunakan item yang ada dalam set gastrik seperti di bawah ini (jangan risau, Shai hanya rekomen mana yang perlu dan adjust ikut kesesuaian, bajet, dan isu gastrik korang juga), dan akan dapatkan panduan gastrik (harga RM30) yang Shai sediakan secara percuma.

Untuk info lanjut mengenai panduan gastrik tersebut, baca di sini ya.

Mahal tak belanja supplemen2 ni Shai?

Jangan risau, Shai cadangkan pun ikut keutamaan dan bajet korang. Nanti apa-apa Shai jugak kena bertanggungjawab. Dan lain orang lain pesen gastriknya jadi Shai kena tengok dulu untuk cadangan solusi alami dan produk shaklee yang sesuai, jika sepadan.

Mana lagi mahal wehh..banding dengan belanja hospital kalau gastrik dah teruk, smpi RM2k…baik stop siap2 sebelum ia melarat

Untuk makluman korang, harga runcit untuk setiap produk dalam set gastrik shaklee ni:

  • ESP (850g, tahan 1 bulan ++ untuk kegunaan gastrik):  RM161.25
  • Sustainable Vita-C Plus (180 tablet beso, tahan 6 bulan untuk penggunaan biasa): RM97.50
  • Alfalfa Complex (saiz S punya, ada 330 tablet, boleh ambil ikut suka jangan lebih 10 biji, tahan 6 bulan ++): RM57.50
  • Multivitamin dan mineral Vita-Lea (ada 120 tablet beso, tahan 4 bulan maximum):  RM93.75
  • Zinc Complex (ada 120 tablet, tahan 4 bulan maximum juga): RM35.78 takda dah sementara waktu ni
  • Peppermint Ginger Plus (90 tablet, tahan 3 bulan): RM47.50

+ Free gift ada, ikut pembelian, yang akan dimaklumkan sewaktu konsultasi nanti

+Postage RM10 flat rate, jadi borong berkarton pun RM10 ja hehe..

UPDATE 1/6/2018: Dah mula harga GST 0% tau. Yuhuuu!

Okeh, saya nak Shai konsult saya dan beri cadangan untuk gastrik saya. Apa yang perlu saya buat?

Korang ingat ni je:

  1. Whatsapp terus apa masalah yang korang hadapi dengan gastrik ni, dan berapa bajet korang untuk ikhtiar dengan set gastrik ni (tak semestinya semua pun)
  2. Shai akan konsult dulu, hadap semua pertanyaan Shai yang detail2 nak tanya, untuk cari penyelesaian terbaik untuk korang
  3. Shai akan berikan beberapa solusi/cadangan, untuk korang pilih mengikut keperluan dalam set gastrik tersebut. Jadi no pressure. Kita sama-sama tak kena gastrik lagi dah oke? 😀

Kalau korang serius nak setelkan gastrik korang dari mengganggu hidup lagi, boleh whatsapp Shai untuk konsultasi dengan KOD PERUT GASTRIK ke 017-915 3260, dan sekiranya perlu, anda boleh ikhtiar dengan set gastrik Shaklee tersebut.

*Untuk yang tak bersedia ikhtiar dengan set gastrik ini, alternatifnya korang boleh mula dengan langkah asas namun menyeluruh di sini.

Pilihan dekat tangan korang sekarang ni. Nak biarkan sakit berterusan tak :O

 

Semoga membantu!

 

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge