Cerita Periuk

Akhirnya berganti periuk nasi baru. Jenama Nuodi tu,dibeli di Giant Rawang pada hari kedua datang ke sebelah pantai barat dengan takda apa2 melainkan barang2 disumbat dalam kereta wira.

Lepas confirm sewa rumah di Bkt Beruntung,terus pergi bandar untuk cari barang keperluan paling asas,salah satunya periuk nasi.

Dalam periuk tu lah masak nasi,telur hancur,sup kosong,dan nasi goreng. Selebihnya makan roti,telur hancur dengan cili. Mujur waktu tu Naz masih menyusu badan. Jadi makan pun tak bising sangat. Berdikit2 kumpul duit,dan bantuan mama untuk beli peti ais,dapur,mesin basuh dan tikar getah.

Maklumlah,pertama kali hidup sendiri. Tapi seronok,because at that time finally we don’t have to succumb to other people’s expectations (kijo gov/apply syarikat mana2 yang ada kabel) and I just support the potential that I have,with everything I have (money,mainly).

Bila dah lama duduk dengan keluarga, bila dah duduk sendiri seronok tak terkata

Nak jaga Naz pun sendiri,urus rumah sendiri,masa sendiri. Seronok. Sambil buka minda pergi bandar dan sedut aura sekali.

Tak salah untuk tak penuhi tanggapan/permintaan orang lain (kata kuncinya:sepatutnya gini gitu) bila kita tahu kelebihan Allah beri dan jalannya Allah tunjuk. Senyum dan jalan terus.

Berkat doa dan zikir minta Allah selamatkan. Allah makbulkan.

3 tahun juga tahan,untuk jenama yang tak kenal ni. Boleh kira setaraf dengan Pensonic dah kiranya.😄 periuk Panasonic tu size 1L je,3 beranak ja nak makan. And I is pantang nasi.😅

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge