4 Sebab Super Antioksidan Astaxanthin Bagus Untuk Kulit, Yang Pasti Anda Tak Jangka

Astaxanthin ni biasa kita lihat sebagai salah satu bahan dalam produk kecantikan. Namanya pun susah nak sebut, dan apa yang bagusnya untuk kulit kita?

astaxanthin

Apa Itu Super Antioksidan Astaxanthin

Astaxanthin adalah sejenis bahan karotenoid (pemberi pigmen) yang memberi warna merah kepada tumbuhan laut cam kerang, udang, dan ketam. Astaxanthin ini agak power kerana ia sejens super antioksidan yang kuat (65x ganda berbanding karotenoid lain), serta mengandungi vitamin C dan E, serta mineral-mineral lain untuk khasiat tertentu seperti;

  • Memulihkan sel, DNA, dan tisu yang tercedera cam parut jerawat ka, keloid ka, sunburn dll secara menyeluruh
  • Merawat masalah kulit seperti lingkaran hitam, mata sembab, kulit kedut dan kendur – berguna sangat untuk yang nak kulit maintain muda gitu
  • Menghalang tubuh daripada terasa sakit (yang berlebihan), kalau yang tak tahan sakit tu boleh lah ambil astaxanthin ^^v
  • Malah menguatkan struktur kulit terhadap pancaran terik matahari!

pop_benefits-of-astaxanthin

Berapa Dan Dari Mana Boleh Dapatkan Astaxanthin Ni?

Mengambil astaxanthin sebanyak 8 mg sehari pun dah cukup untuk keperluan tubuh tau dan sumber yang terbaik secara asasnya adalah makanan berwarna merah-kemerahan seperti salmon, udang, dan ketam namun anda perlu berhati-hati dengan kandungan logam berat (contohnya merkuri dan plumbum) yang biasa ada dalam hidupan laut.

Nak lebih mudah dan selamat, anda boleh dapatkan astaxanthin yang mencukupi melalui pengambilan Carotomax, di mana kandungan astaxanthin bersumberkan dari alga laut yang suci murni.

kebaikan carotomax shaklee

Satu tablet Carotomax sahaja mengandungi astaxanthin yang mencukupi, bersamaan dengan 113g isi salmon (uish..larat ke nak makan tu) πŸ˜€

Psst.. Carotomax ini juga salah satu dari trio kecantikan ACE, kerana karotenoid itu basically daripada vitamin A juga yang asas untuk kesihatan dan kecantikan kulit secara menyeluruh.

KLIK SINI untuk baca lebih lanjut tentang trio ACE ini
KLIK SINI untuk baca lebih lanjut tentang trio ACE ini

Apa Kata Pengguna Carotomax?

1 testimoni carotomax (cont)
Hanya satu botol diperlukan, kerana setiap tablet dari patinya

testimoni carotomax

Berminat nak cuba? Jom contact Shai di 017-9153260 untuk info lanjut Carotomax super antioksidan ni. Konfom tak rugi mencubanya. ^^v

signature mommylotte

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge