Dalam Trending: Antioksidan Untuk Kurus

Dari kebiasaanya kita anggap antioksidan adalah satu sumber yang diperlukan untuk penjagaan kecantikan kulit dan kesihatan secara menyeluruh, antioksidan juga berguna untuk membantu kita turunkan lebihan berat badan, secara tak langsung melalui pelbagai proses dalam tubuh.

Good-diet-food-for-weight-loss apple

Dan antioksidan yang Shai maksudkan adalah resveratrol, yang biasanya ada dalam buah-buahan sepertiย  anggur, blueberry, dan juga kekacang.

Antara kebaikan bahan ini, resveratrol dibuktikan mampu untuk meningkatkan tenaga, menambahkan ketahanan tubuh (lagi-lagi ketika bersenam), dan juga mengekalkan berat badan ideal.

resveratrol kurus 2

Betul Ke Resveratrol Ni Berkesan Untuk Kurus?

Penggunaan Asal Resveratrol Untuk Sakit Serius

Resveratrol mula menjadi popular sebab ia biasa digunakan oleh orang yang sakit berat seperti sakit jantung, diabetis, darah tinggi, tulang rapuh, malah kanser sekalipun. Kerana rata-rata pengguna resveratrol berbentuk supplemen ini pulih dengan cepat dan berkesan, maka orang yang sihat pula teruja nak gunakannya.

kesan reseveratol vivix

lebih-lebih lagi untuk yang sakit kencing manis, yang mempunyai AGE lebih banyak dari yang sihat. Lihat kesan vivix pada protein AGE tersebut

Logiknya, kalau gunakan resveratrol untuk yang sakit teruk pun boleh sembuh, mestilah lagiย  bagus untuk yang sihat walafiat ye dok?

Dan secara personally, Shai percaya dengan kredibility resveratrol ini sebab ia telah dibuktikan dalam pelbagai kajian jurnal, dan antioksidan ini adalah salah satu komponen utama dalam wine merah, dan ia antara yang biasa diamalkan orang Perancis. Tengok diorg awet muda dan bertenaga je kan?

french-women-via-

kulit diorg cantik, dan maintain kurus je kan? KLIK SINI untuk tahu apa amalan mereka

Tapi kita tak perlu teguk benda alah tu, kerana yang penting adalah komponen resveratrol yang diperlukan. ^^v

Resveratrol Meningkatkan Ketahanan (Endurance) Tubuh

Secara mudahnya, resveratrol ini membantu untuk tubuh kita hasilkan tenaga yang cukup (secara tak langsung elak kita rasa malas) dengan mengaktifkan enzim untuk bantu otot kita gunakan oksigen dengan lebih efisien โ€“ bermakna ketahanan dan stamina kita dalam aktiviti seharian (espeically workouts kan) bertambah.

Selain itu antioksidan ini juga boost enzim sirtuins yang kawal pelbagai proses dalam sel (ala-ala supervisor gitu) seperti baiki DNA, penghasilan lemak, dan juga boost komponen sel untuk hasilkan tenaga.

healthy-fit-woman-art

Secara mudah, kalau kita kemas rumah 3 jam all-out pun dah semput, dengan peningkatan ketahanan tubuh melalui pengambilan resveratrol akan bantu kita rilek je buat kerja, 3 jam pun steady lagi. Hehe ..^^v

Tu belum kira workout lagi oke!

Resveratrol Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

Melalui proses dalam sel, di mana resveratrol boost kapasiti otot kita untuk serap glukosa (gula dalam darah) dari makanan yang dicernakan tu, sebelum ia disimpan dalam sel lemak (itu lah yang buat kita gemuks tau), serta mengelakkan tubuh untuk cenderung simpan lemak pada tahap selular.

resveratrol kurus

*ikut kajian yang saintis buat, berat subjek yang diet berlemak tinggi sekali dengan supplemen resveratrol lebih kurang sama dengan subjek yang makan tak berlemak.

Dengan perbandingan ini, nampaknya resveratrol amat membantu untuk kita kurus dan bukannya bermaksud dah makan resveratrol tak jaga makan pula. ๐Ÿ˜€

Saya Nak Kurus, Di Mana Boleh Saya Dapatkan Resveratrol Ini?

Berita baik untuk anda yang dah lama nak turunkan berat badan yang ekstra tu, resveratrol yang terkandung dalam Vivix ini amat membantu โ€“ bukan sahaja untuk berat yang ideal, ia juga untuk kesihatan dalaman, awet muda, dengan kulit yang lebih cantik (ala-ala orang Perancis gitu).

keistimewaan vivix

Antara yang menggunakannya, perasan tak pengguna ni, raut muka dia makin mengecil? Kulit glowing tu of course lah sekali dapat. ๐Ÿ˜€

testi vivix cantik

Untuk ketahui lebih lanjut bagaimana Vivix ini boleh membantu anda untuk kurus (serta masalah lain kerana ia berfungsi di peringkat sel), whatsapp terus ja pada Shai (017-915 3260) untuk guide, kerana Shai offer juga sehingga 12 minggu follow up. ๐Ÿ™‚

signature mommylotte

Like dan share jika bermanfaat!

MommyLotte

Seorang ibu muda yang ingin menjadi seorang SUPERMOM. Apa-apa sahaja tips multitasking, hack jimat masa, cara tambah tenaga, dan fit sentiasa akan saya ambil, hadam, dan kongsi kepada anda. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge