Anda Adalah Seorang WAHM Jika…

Tick senarai ni jika benda ni berlaku kepada anda, seorang WAHM. Pada yang masih berkira-kira nak jadi WAHM ke tidak, mungkin senarai ni boleh give you some general idea 😀

  • Rumah anda bersepah. Noktah
  • Anda pernah dikritik kerana pilihan kerjaya anda
  • Anda berkejaran macam orang lari pecut balapan untuk bekerja, sebaik sahaja anak tidur

Stress Mother Running Late With Kids

  • Anda kerap cari kat Google atau like pages FB yang fokus kepada resipi2 yang simple tapi sedap
  • Anda mahir bab2 pengurusan dan cara menjimatkan masa
  • Senarai kerja anda bercampur sekali dengan senarai barang keperluan rumah
  • Bila calendar dan planner menjadi sahabat karib anda
senarai,senarai,senarai..WAJIB ada
senarai,senarai,senarai..WAJIB ada
  • Bila anda kerap beli lauk (at least masak nasi kat rumah je)
  • Anda terpaksa mengambil cuti sebab orang lain yang sakit
  • Bila anda rasa puas jika pelbagai kerja anda dapat disiapkan sebelum anak dan suami di rumah

Ada lagi tak? Komen dan saya akan tambah ke entri ni (sekali dengan kredit blog/fb) 😀

 

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge