Senarai Kerja yang Boleh Dilakukan Anak Mengikut Umur

Anak, kalau dah mula ada kaki tunggulah panjang je langkah depa. Bukan takat tu je, akai panjang pun nak buat macam-macam yang kadang sangat chumil dan melucukan.

Lama-lama anak dah makin meningkat umur, bolehlah kita minta anak untuk tolong kan? Bukan nak dera pun sayang.. Tapi nak biasakan nanti bila hidup sendiri, senang dah terbiasa, insyAllah. πŸ™‚

Untuk mudah, entri ni saya khaskan untuk letakkan gambar/infografik yang berguna untuk ibu-ibu dalam memudahkan tugas di rumah, jadi tak lah risau fikir tak cukup masa dan letih sentiasa. Semoga bermanfaat!

chore according to age

 

Psst.. entri ni akan sentiasa diupdate dari masa ke semasa jadi selalu terjah balik ya. Lagi best, add saya kat fb/ subscribe ke rss feed!

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge