Senarai Set Supplemen Atkins – Booster Untuk Turunkan Berat Badan Anda

Seperti yang saya kongsikan pada entri lepas tentang pendapat Dr. Atkins mengenai penggunaan supplemen ketika berAtkins

Ha.. Ini dia, saya compilekan terus supplemen yang saya yakin akan membantu untuk mengurangkan berat badan yang terlebih-lebih tu dengan sihat, cepat, dan (of coz) selamat.

Sekali lagi, saya yakin akan membantu untuk mengurangkan berat badan yang terlebih-lebih tu dengan sihat, cepat, dan (of coz) selamat.

Senarai Set Supplemen Atkins – Booster Untuk Turunkan Berat Badan Anda

Penggunaan Supplemen untuk Atkins ni Perlukah? Wajibkah?

Sejujurnya, tidak perlu pun supplemen ini jika anda yakin anda boleh mengharungi diet Atkins dengan penuh keazaman.

Kita tahu sangat diet Atkins ni agak strict dan ditambah dengan kehidupan kita yang sentisa sibuk, sekurang-kurangnya dengan bantuan tambahan berbentuk supplemen, sedikit sebanyak ia meringankan beban dan keletihan yang biasa dilalui sepanjang berAtkins.

anda bertukar cara pemakanan dengan drastik kot.

Malah pengasasnya sendiri pun dah rekomen dan malah mempunyai formula supplemen tersendiri dalam Atkins (tak jual dah pun, rugi betul). Jadi pastilah supplemen ni membantu kan?

Oke, takmo meleret panjang. Ini dia saya kongsikan supplemen yang paling membantu untuk anda melalui Atkins dengan jayanya.

Senarai Supplemen Atkins

Vitalea – Cukup Vitamin Dan Mineral, Tak Payah Pening Kepala Lagi

Pengambilan multivitamin adalah yang paling asas dan sangat ditekankan dalam Atkins dan kelebihan Vita-Lea Iron Formula untuk Atkins:

+ multivitamin DAN multimineral yang lengkap untuk keperluan seharian tubuh

+ guna paten formula sendiri supaya setiap tablet ni cepat giler diserap – untuk kesan segera (nak lagi cepat, patahkan je)

Vita-lea1

Dibuktikan Vita-Lea larut cepat dalam 5 minit sahaja – kesan segera dan berpanjangan

 

+ testimoni dan pengguna setuju ia memberikan kesan bertenaga sehingga 12jam

+ 1 botol tahan 2-4 bulan. Tahan lama sungguh.

+ Nak Vitalea secara percuma tak? KLIK SINI, ikuti langkah demi langkah, dalam 2,3 hari insya Allah. 😀

Alfalfa Complex – Elakkan Sembelit

+ mengandungi pelbagai vitamin dan mineral kerana tumbuhan alfalfa yang diambil yang jenis akar dia jauh ke dalam tanah

+ kandungan fiber yang tinggi  – 1g setiap hidangan (10 tablet) dan hanya 0.1g karbo untuk setiap tablet – berkesan untuk mengelakkan dari mengalami sembelit (simpotom biasa ketika induksi, masuk dalam proses ketosis, atau yang memang kureng dengan sayur. Heh heh)

+ ada 2 saiz : 1 botol kecik 330 tablet, saiz beso ada 700 tablet. Yang kecik je boleh tahan sampai 5 bulan – saya sendiri guna.

buang herblax alfalfa

Alfalfa dan HerbLax, supplemen booster untuk cuci usus dari keladak2 dengan berkesan

Lecithin – Pagi2 Konfom Gi Jamban Buang Lemak-Lemak Dalam Kulit

+ lecithin yang pure dan suci ini berfungsi untuk bantu hati mencerna lemak dengan lebih berkesan, di samping cekau lemak kat kulit, malah, ia boleh juga dianggap fat burner yang selamat untuk tubuh.

+ memberikan kesan yang cepat untuk turunkan berat badan, lebih-lebih lagi ketika Induksi

+ Testimoni (dan saya sendiri) pagi-pagi g jamban untuk membuang lemak yang dicerna

+ membantu untuk pembuangan dengan LAWAS

bakar lemak omega lecithin

Rupa supplemen adik-beradik yang berfungis untuk membakar lemak

OmegaGuard – Cekau Setiap Inci Lemak Sambil Jantung Sihat

+ Lagi power dari Lecithin kerana berfungsi untuk cekau setiap inci lemak dan trigilserida dari salur darah (siapa yang ada banyak visceral fat wajib ambil Omega nih), umpama fat burner

+ Jenama yang mempunyai kandungan DHA yang yang paling tinggimemenuhi kriteria minyak ikan yang sesuai untuk kurus

minyak ikan perbandingan

kandungan minyak ikan +omega3 dalam OmegaGuard adalah yang pekat (belah kanan tu) smpi 90%.

 *Lecithin dan Omega ini, adalah fat burner yang sesuai untuk semua orang, malah untuk wanita yang masih menyusu, kerana ia tak menganggu penyusuan. 😉

Oh ya, OmegaGuard ini juga termasuk dalam promosi bulan ini, dimana  and boleh pilih samada untuk dapatkan 7 botol dengan harga 6 botol, atau beli dua botol untuk jimat 5%. ;).

omegaguard promo

Nak beli satu tapi nak harga murah? Boleh ja, anda KLIK SINI ya.

ESP dan Cinch Shake Mix– Sumber Protein Semata-Mata, Sesuai Jika Anda Seorang Vegetarian

+ mengandungi sumber protein tinggi (14 g setiap hidangan), lengkap dengan asid amino dan BCAA penting untuk pembinaan otot dengan CEPAT. Boleh baca sumber di sini:

+ sesuai untuk yang selalu kalut nak sumber protein segera waktu pagi

+ Indeks Glisemik yang rendah iaitu 55 untuk ESP, manakala untuk line Cinch Shake, 17 untuk perisa coklat, 22 untuk Vanila, dan 27 untuk Caffe Latte (perisa kopi). KLIK SINI untuk tahu apa beza kedua-dua produk ini.

glycemic-index

Tip: saya rekomen ESP dan Cinch Shake diambil ketika di fasa 3 at least kerana sumber karbo yang agak tinggi iaitu 10 g setiap hidangan – better jumlah karbo tu diambil dalam bentuk makanan penuh dulu ya.

Baca lanjut review saya gunakan ESP update mingguan – turun 2kg lg tau!

set atkins

Nampak cam banyak kan? tapi jangan risau, anda tak perlu konfirm kena ambil semua pun. 😀

 

Saya cadangkan….

Suka saya tekankan, anda tak perlu dapatkan semua sekali supplemen yang saya sebutkan ini jadi macam mana nak tahu yang sesuai dengan diri dan poket anda?

Perlu di ingat setiap orang kombinasi pemakanan, metabolisme, dan keperluan tubuhnya tidak sama, jadi anda perlukan pendapat dari yang Pakar Kurus khas untuk Wanita/Ibu

Whatsapp saya di 017-9153260  untuk saya cadangkan:

1) kombinasi supplemen yang sesuai untuk keperluan anda (sekali dengan cadangan pengambilan untuk boost kesan Atkins, tips,  dan coaching)

2)dengan harga yang sesuai dengan bajet anda. 😉

3) follow up setiap minggu untuk track progress sehingga dapat berat idaman (senarai checklist akan diberikan)

Klik cepat2 sebab set ni laku keras taw. 😀

Malah, khusus untuk ibu yang masih menyusu dan mahu kurus dengan selamat pada masa yang sama, perkongsian mengenai diet, penggunaan makanan tambahan yang perlu serta beberapa tips/strategi/backup plan juga disediakan dalam Ebook Atkins untuk Ibu Menyusu, edisi finale.

 

Update terkini. Atas permintaan ramai dan feedback yang bertalu-talu; Shai sedang edit, tambah dan mantapkan lagi ebook Atkins untuk Ibu Menyusu, edisi ketiga dan terakhir, seperti gambar di atas. dan sukacitanya ia DAH SIAP! Yeay!

Ebook ini agak tebal, shingga 70m/s, dan lengkap untuk anda merujuk, tambah pengetahuan, serta gunakan alat/tools yang diperlukan untuk untuk capai berat ideal dan kekalkannya. Shai ulang, ebook ini agak tebal, agar membantu anda di mindset yang betul sebelum bermula proses kurus, selain memastikan ebook ini berbaloi dengan apa yang anda bayar. Jangan risau, harganya dah ditetapkan sebagai berpatutan dan pelaburan sekali seumur hidup. Klik sini untuk maklumat lanjut mengenai ebook Atkins untuk Ibu Menyusu ini.

signature mommylotte

Like dan share jika bermanfaat!

MommyLotte

Seorang ibu muda yang ingin menjadi seorang SUPERMOM. Apa-apa sahaja tips multitasking, hack jimat masa, cara tambah tenaga, dan fit sentiasa akan saya ambil, hadam, dan kongsi kepada anda. :)

8 Comments

  1. hai sis , sy nk tanye , mcm mne kite nk tau vitamin mne yg sesuai untuk seseorng untuk diet atkins . . sbb sy first time nk diet ni . . hehe

    • Hi cikpuan Farah. Nak tahu supplemen yang sesuai bergantung kepada keperluan kita, dengan apa yang kurang. Contohnya kalau tak suka sayur, kena ambil supplemen fiber (seperti alfalfa) untuk elak sembelit. Serta paling asas adalah multivitamin vitalea untuk tampung tubuh kita yang akan terbeban sementara kita berdiet. Jika cikpuan mahu, boleh saja whatsapp saya di 0179153260 untuk info lanjut. 😀 Good luck dapat capai berat ideal!

  2. hai sis..slm dn good morning…saya nak tanya saya ni pesakit gastric sekira nya saya ambil akak yg diatas termasuk ginger garlic teblat boleh tak…itu juga products shackle juga…

    • Salam sis. Maksud sis yang ginger peppermint plus? Jika ya, benar, supplemen ini berkesan untuk melegakan sakit gastrik. 🙂

  3. Kalau naik ruam2 tu ada supplement yang sesuai tak? Terseksaaa

    • Naik ruam kerana alahan? Hanya kurangkan makanan yang alah tu, ambil vitamin C untuk sistem imun tubuh ja. 😀

  4. Ayah sye ade beli blackmores..boleh xsye gunkan semasa diet sye untuk fasa 1???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge