[BONUS] Wahai Isteri, Jom Kita Jemput Rezeki Hari Ini

Dalam entri part pertama saya kongsikan tips yang biasa kita dengar tapi tetap praktikal dan berkesan untuk menjemput rezeki, entri yang ni pulak saya kongsikan hasil dari pengalaman dan tips yang telah dicuba jaya untuk kebaikan rumahtangga. 🙂

Percayalah, seorang isteri pun ada superpower dia dalam menjemput rezeki, walaupun dia bekerja di opis.

Contoh yang boleh kita lakukan dalam menjemput rezeki

Mudahkan setiap urusan suami dalam soal pekerjaannya.

  • + Kita boleh lakukan dengan buat bekalan makan tengah hari/sarapan untuk suami ke tempat kerja. Selain jimatkan duit utnuk beli lauk dan masa beratur kat restoran, air tangan isteri tu boleh buat suami angau kat kita gak tau. Hehe..

Yang suami janganlah demand 3 course meal pulak ye..bini awak tu bukannya katerer. -.-“

  • + Suami pakai kemeja g opis kan? Gosok lah baju2 utk dia dan sangkut siap2 dengan seluar dan blazer sekali untuk senang capai. Lagi baik, ambil satu hari dan gosok 5 kemeja terus untuk suami. Setel.
  • + Suami balik kerja, terus standby air minum dia tanpa banyak soal walaupun sekadar kopi o ais.

minuman untuk suami

  • + Tanya2 dan ambil berat apa dia buat masa kerja (tp jgn cam makcik kepoci sgt pulak). Tanya2 sekadar bagi suami release sket – mana tau, banyak sgt politik ofis kat tempat kerja dia. Secara tak langsung, isteri pun alert dengan dunia kerja suami

 

Amalan harian somi isteri

  • + Ketika berdoa, dahulukan doa untuk suami. Biar smooth2 kerja dia, laju dia naik pangkat ke apa, secara tak langsung, benefit utk keluarga jugak 🙂
  • + Heret suami (tarik ketiak dia if you have to) untuk solat jemaah jugak walaupun sekali sehari. Aura yang terhasil dari solat jemaah sangat potent untuk sedut2 rezeki
banner-web-Solat
Jaga hubungan dengan Allah, Allah pun akan jaga hubungan kita.
  • + Follow je kalau suami kata nak dok sama-sama ke apa walaupun kita dok bz. Kadang2 dia nak isteri dia teman sat je.
  • + Cium tangan suami sebelum suami ke kerja. Secara tak langsung, memberi semangat dan motivasi untuk suami gigih untuk carik nafkah untuk amanah dia.

Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.w.t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun). Power kan? Rezeki pun masuk 🙂

Tak rugi pun jadi bini.

Sori kalau post ni nampak cam panjang n tazkirah sket. Hehe..

Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge