Masih menyusu? Set penyusuan terbaik ikut BAJET

Mana-mana yang kita nampak, kebaikan menyusu memang tak dapat dinafikan lagi – malah di klinik kesihatan awal2 dah bagi ‘deklarasi’ menyokong penyusuan secara ekslusif dan ‘on demand’ (dengan poster2 besar kat dinding klinik Anak dan Ibu).

 
Malah kaum ibu sangat2 diharuskan menyusu baby sendiri (kalau takda halangan/mudarat bahaya) macam dalam ayat Quran “Para ibu hendaklah menyusukan  anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan  penyusuan itu” (Al-Baqarah, Ayat 233).  
 
Semacam keadaan yang biasa juga jika kita mendengar masalah yang menyukarkan kita untuk menyusu anak dengan sempurna – kurang susu, susu tak keluar lah, susah nak susu kalau dah start kerja lah. Tapi kalaulah kita sedar betapa besar/tinggi kebaikan susu yang dihasilkan sendiri, mesti semangat balik nak susukan baby kita. Yalah, siapa yang tak mahu yang terbaik untuk anak kita, kan?
 
baby ni pun suka susu ibu. terbaikk!

Kalau mommys rasa ada kesukaran menyusu, mungkin set penyusuan Shaklee ini membantu anda?

 

4 sebab set penyusuan ini sangat sesuai kalau mommys:

  •  nak tambah kuantiti susu (untuk sediakan stok susu sebanyak mungkin sampai penuh  fridge kalau boleh) (gambar stok susu)
  •  nak baby comel kenyang dengan lebih lama (tidur pun lama, lagi2 bila malam)
  •  nak tingkatkan lagi nutrient dan khasiat dalam tubuh (yalah, nak hasilkan susu    banyak   kalori dan air diperlukan, jadi boleh topup mana yang kurang. Ye dok?)
  •  nak sentiasa diri ceria bertenaga, serta tidak mudah penat.
 
Mommys boleh tengok jadual di bawah set penyusuan, mengikut keperluan dan bajet anda. Suka saya ingatkan ni adalah sekadar panduan asas dan mungkin mommys boleh adjust2 mana yang perlu (boleh bagi harga kawtim punya!)
 
 
Saya jamin, ini adalah pelaburan terbaik untuk anak mommys. Saya sendiri menggunakannya dan saya yakin – anak kenyang lama dan seronok menyusu. 🙂
pengedar shaklee konsultasi
Cara terbaik, wassap saya untuk tahu apa rawatan yang terbaik untuk mudahkan anda melalui fasa kehamilan dengan jayanya
Konsultasi, free gift/diskaun juga akan diberikan.  Tapi terhad tau.
 
Like dan share jika bermanfaat!

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge