Kecam, Komen, Dan Kritik

Orang kita kalau tak kecam, komen, dan kritik tak sah juga kan. Kalau tak masakan ada hashtag #jangankecam pun boleh ada dalam kebanyakan komen? Tempoh hari ada video tentang seorang adik yang fasih berbahasa inggeris sewaktu ditemuramah dalam kelasnya. Takda isu dengan budak comey tu, cuma dari kefasihan dia speaking English tu teringat pula waktu […]

Continue Reading

Minimalism Bullet Journal Yang Simple

minimalism, minimal, bullet journal, planner, travelers notebook

Minimalism bullet journal ni yang Shai dah lama amalkan sistem bullet journal ni. Dan setakat ni sistem ni sangat memudahkan dan Shai berpuas hati. Mana tak nya, lain orang lain keperluan dia dalam merancang masa/agenda dia jadi dengan sistem bullet journal ni (bujo for short) dia ikut korang nak letak apa, nak rancang apa. Serius! […]

Continue Reading

Pengalaman Orientasi Sekolah PPKI Untuk Naz

sekolah PPKI, sekolah integrasi, autism, sekolah rendah, orientasi

Pertama kali ada pengalaman orientasi sekolah untuk anak. Berdebar juga sebab tak tahu nak bawa apa, melainkan mesej whatsapp yang cikgu penyelia ppki sekolah hantar, hanya anak perlu pakai baju seragam sekolah ja. Dan dokumen/keperluan lain akan dibuat selepas itu. Haruslah, kita yang planner addict ni, planner harian tetap dibawa untuk standby catat nota. 😉 […]

Continue Reading
1 2 3 40