Review: Elianto Brilliant Riche Lip Color (Matte)

Asal dapat lip matte Elianto Brilliant Riche Lip Color ni daripada diskaun dalam Digi Rewards tu, itu pun sebab tertekan dekat butang ‘redeem’. kalau tak ambil barang tu kan, dia tetap bil kan jugak dalma bil internet kita bulan depan. Nak tak nak, gigih jugaklah pergi ke Mid Valley semata-mata nak tebus lip matte ni. XD Ok lah jugak, boleh Shai review untuk korang ye dok. Continue Reading

7 Cara Untuk Surirumah Untuk Banyak Masa Dan Setel Banyak Kerja

Apakah cara untuk surirumah banyak masa? Suri rumah jika ditanya tentang tugas mereka mesti mereka akan jawab “takkan pernah habis”. Mana taknya, baru ingat dah setel semua kerja rumah ada pula benda lain nak kena hadap; baru 5 minit dah kemas ruang tamu kejap lagi anak sepahkan mainan di situ. Haha.. Continue Reading

Senarai Penuh Kegunaan Soda Bikarbonat

Antara item yang menjadi kegemaran Shai, ialah soda bikarbonat ni lah. Punyalah peberet, sampai dibeli stok beso dan asingkan dalam beberapa bekas untuk kegunaan rumah. Kenapa? Sebab soda bikarbonat ni item yang mempunyai banyak fungsi dalam kehidupan seharian, dan Shai kumpulkan dalam satu senarai penuh, untuk rujukan korang. Continue Reading